Sunny day & Body Shop News :)

Magisk chokolade avocado mousse

20120730-tinkerbell-dusting1Magisk chokolademousse – magisk fordi den forvandler selv den kedeligste avocado til den lækreste chokoladedessert. 🙂 Jeg er fan :p

MUMS! Jeg er helt vild med denne dessert. Normalt er jeg ikke den store tilhænger af rawfood – men denne opskrift er simpelthen for delicious 😀

Der er ikke tale om en dessert, der er lav på kalorier. Den er  derimod sprængfyldt med sunde fedtsyrer. Selv hvis du ikke kan lide avocadoer, vil du ELSKE denne tykke og cremede mousse der er et sundt alternativ til den ægte vare 😛

fotony

Avocadoen er meget omdiskuteret – er det en grøntsag, er det en frugt eller er det et bær? 😀 Avocadoen dyrkes i dag i de fleste tropiske og subtropiske dele af verden. Den vokser på træer, og er egentlig en frugt, men botanisk set et bær – men den er jo ikke ligefrem særlig sød og indeholder ikke frugtsyre – derfor serveres den oftest som en grøntsag her i lille Danmark 🙂  Nu behøver I ikke længere bruge jeres hverdag på at spekulere på hvorvidt avocadoen er det ene eller det andet 😀 Hehe

foto-1ny

Avocadoen er en meget nærende frugt, den er rig på umættede fedtsyrer og indeholder en MASSE gode vitaminer og mineraler.. Amen altså, kan det blive bedre? 😀 Ja, det kan det 😉 Når du har brugt din avocado, så gem kernen, plant den i en fin potte med jord, og et par måneder efter, vil den begynde at spire og vupti pludselig har du en fin stueplante 😉 😀 Win win

Men PAS PÅ 😉 Fedtindholdet i en avocado er skyhøjt (dog det sunde fedt), nemlig 13%. 😮

foto-2ny

Opskriften på en chokolade avocado mousse, som er så sund og nærende, at du med god samvittighed kan spise den til morgenmad. 😛

– 1 Avocado

– 1 spiseske kakaopulver (gerne den fedtfattige fairtrade udgave, fås i bl.a. Føtex, Super Bedst og Kvickly)

–  2 spiseskeer honning, evt agave honning

– 1 tsk vanilie

–  Evt. 1/8 lyserødt himalaya sea salt (valgfrit)

1. Bland alle ingredienser sammen i en blender

2. Det var det!!! Nemt ikk? 😀 Top den gerne med nogle friske bær og sæt den i køleskabet i 30 min til afkøling – vaniljen vil få kakao smagen frem 🙂

/Katja

ENJOY 😀 🙂 🙂

IMAG1985_resize

 

 

 

6

  • Regitze

    Man kan også fryse choko-moussen til små lækre pind-is 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej piger
    Sikken fantastisk ide. Men 1/8 hvad af salt. Teske ? Spiseske?
    Kh
    Katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annisette

    Hejsa! Vil lave denne mousse men vil gerne tylle den på en tallerken da der også er andre desserter!
    Men er den “stiv” nok til at holde formen!?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser bare super lækkert ud! Det vil jeg helt sikkert prøve at lave her i weekenden! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hvor længe kan den holde sig i køleskab?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunny day & Body Shop News :)