Langt hår der holder :)

SKYR – mere end et trendy mejeriprodukt? :D

foto-2nyLad os starte med udtalen: Skyr udtales (SGIR´ – gerne med et rullende ’r’) – så er den på plads 🙂 Efter et foredrag med Hr. Bitz, fortalte han at, en opmærksom seer på Godmorgen Danmark, havde henvendt sig (en smule vredt) til ham og gjort ham opmærksom på den frygtelige forkerte udtalelse, nu glemmer han aldrig at udtale det rigtigt og det gør I heller ikke 😉 😀

Gennem et par årtier har mange jagtet måder at blive mæt på, som ikke fylder hele kalorie regnskabet, og samtidig også måder at blive mæt og slank på uden at skulle lide afsavn og eliminere flere fødevaregrupper. Sørger man for at være mæt til måltiderne og generelt have en god mæthedsfornemmelse dagen igennem, så har man et godt værn mod overspisning eller for kalorietunge måltider/mellemmåltider. MÆTHED er vejen til at blive slank 😀

Min personlige og MEGET mættende favorit er SKYR – skyr findes snart i så mange varianter, at der helt sikkert også er et produkt som passer dine smagsløg 😀

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med skyr – men til dig der ikke har; skyr er det mest hypede og populære produkt i sin kategori i DK lige nu. Skyr har mere en 1000 ÅR på bagen :O og er et mejeriprodukt fra Island. Men på Island vrimler det desværre ikke med køer på gader og stræder, de har derfor ikke mulighed for at eksportere produktet (måske vi skulle eksportere nogle flere køer til Island?! 🙂 ), og derfor producerer danske mejerier som Thise Mejeri og Løgismose mejeriproduktet. – skyr er med sit høje proteinindhold og lave fedtprocent et fantastisk og mættende produkt.

science-100212-002-617x416ny

Skyr mætter altså en del mere end almindelig yoghurt, hvilket jeg selv er ret stor fan af. Den neutrale slags kan godt være lidt syrlig, derfor spiser jeg den altid med noget på, (Til morgenmad blander jeg skyren op med en banan og en smule sød (erstatningssukker), vanilje og mysli. MUMS!). Dem man kan få med smag synes jeg derimod sagtens, at man kan spise uden noget i (dog skal man være opmærksom på at skyr med tilsat smag (diverse frugter, vanilje m.m.) også er tilsat sukker, enten i form af ren/rør sukker eller frugtsukker).

Nu er jeg selv temmelig kræsen af væsen og har ofte MEGET svært ved at smage på nye ting. Skyr har et højt indhold af tørstof, så det er meget fast, mere fast end græsk yoghurt. Det betyder at de første par gange jeg skulle smage, var det med STOOOOR forsigtighed, konsistensen mindede jo slet ikke om det tynde sjask af yoghurt jeg plejede at spise – men af?? Ja, jeg ved det ikk… SÅ slog det mig, PETIT DANONE – hvem husker ikke disse små herlige (sukkerbomber) fra barndommens tider, en dejlig tyk og sød cremet dessert – wooohooo – jeg har nu fundet noget der minder om, som kan spises uden at frygte for at tænderne falder ud og vægten stiger 😀

ENDNU bedre – skulle der sidde nogle vegetarer derude, der med garanti er ved at krepere af proteinmangel, så er skyr yderst velegnet. I en portion på 150 gram, er der 17 gram protein. Yaaay 😀

Og som om det ikke er nok (ja, der er mere 😀 ) – skyr neutral kan også bruges på stort set alle andre måder, kun fantasien sætter grænser. Den kan bruges i kager, desserter, som morgenmad, mellemmåltider, dip, dressinger, tunmousse, pastasalat osv. osv. osv. 🙂

Hvad er konklusionen så? – Spis skyr, mere skyr og skyr – er du på farten, løber tænderne i vand efter en kæmpe marsbar eller er du bare idé løs – så køb en skyr og spis den eller tilsæt skyr til maden 😀

Hvordan spiser du din skyr?

/Katja

Øverste billede; en lækker fuldkorns pastasalat med skyr og kylling, samt en masse krydderier og grønt.

Nederste billede er en let og lækker tunmousse – tun blandet op med skyr, en masse krydderier og grønt  😀

fotony

Drik en skyr drikkeyoghurt efter træning, lav fedtprocent, masser af proteiner og så har drikkeyoghurten en super mæthedsværdi – win win 🙂

foto-1ny

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langt hår der holder :)